Dobro došli na Ljetnu školu nakladništva 2011.

 

LJETNA ŠKOLA NAKLADNIŠTVA – Sveučilište u Zadru, 19. rujna – 24. rujna 2011.

Doktorski studij informacijskih znanosti Društvo znanja i prijenos informacija dobio je akreditaciju ministra znanosti, obrazovanja i športa ….. na osnovi elaboriranog Prijedloga nastavnog plana i programa. U tom je Prijedlogu istaknuto da je „veći broj doktora znanosti iz područja društvenih znanosti, polje informacijskih znanosti i u drugim srodnim poljima, potreban je zbog kvalitetnog izvođenja akademske nastave slijedom promjena u europskom visokoškolskom prostoru (bolonjski proces) i zbog intenziviranja znanstvenih istraživanja u informacijskim znanostima i interdisciplinarnim istraživanjima u kojima je segment obrade, prijenosa i očuvanja informacija iznimno važan“. U prihvaćenom programu jedan je modul posvećen istraživanjima problema  u segmentu upravljanja promjenama u nakladništvu i knjižarstvu (tri nastavna predmeta: Socio-kulturološki vidovi nakladništva i knjižarstva, Ekonomika nakladništva i Marketinške strategije u nakladništvu i knjižarstvu).

Summer School in Publishing

Summer School in Publishing

Kako bismo zainteresiranim studentima osigurali kvalitetnu nastavu i omogućili susrete s vrhunskim stručnjacima u polju nakladništva i knjižarstva, razgovore s priznatim stručnjacima iz prakse i autorima književnih, znanstvenih i popularno-znanstvenih djela, predvidjeli smo organizaciju Ljetne škole iz nakladništva i knjižarstva, na kojoj želimo okupiti vrhunske stručnjake iz zemlje i inozemstva, potaknuti studente na raspravu i odabir primjerenih i društveno korisnih istraživačkih tema kojima se nadamo pridonijeti:

  • jačanju obrazovne strukture nakladnika i knjižara kroz osmišljene akademske programe na diplomskoj i poslijediplomskoj razini
  • stvaranju jezgre mladih znanstvenika  koji će nositi akademske programe i znanstvene projekte u polju informacijskih i komunikacijskih znanosti, grana nakladništvo
  • osnaživanju prakse u profitnom i neprofitnom sektoru proizvodnje i distribucije knjige
  • uključivanju u domaće i europske interdisciplinarne projekte vezane uz fenomen nastanka, proizvodnje i distribucije knjige, čitanja, interpretacije teksta i  uporabe knjige u svim segmentima života.

Na tom tragu, uz sredstva koja osiguravamo na razini Sveučilišta u Zadru, nastojimo pridobiti povjerenje zainteresiranih čimbenika u sektoru kulture, znanosti i obrazovanja za koja držimo da mogu razumjeti kontekst i ciljeve naših namjera izraženih u programu doktorskoga studija i predloženom programu Ljetne škole iz nakladništva i knjižarstva. (u prilogu)

prof. dr. sc. Tatjana Aparac-Jelušić

pročelnica Odjela

Shopping Cart

Vaša košarica je prazna
Posjetite shop

Sponsors