Picture of Drahomira Cupar
Obavijest o stipendijama u Njemačkoj
by Drahomira Cupar - Sunday, 24 October 2010, 02:33 PM
 
Poštovane kolegice i kolege, evo zanimljive obavijesti o stipendiranju hrvatskih studenata na njemačkim sveučilištima.

Zagreb, 22. listopada 2010.
Priopćenje za javnost

STIPENDIJE ZA HRVATSKE STUDENTE NA PRESTIŽNIM NJEMAČKIM SVEUČILIŠTIMA
Raspisan natječaj za program stipendiranja "OSI/DAAD"

Hrvatska po drugi puta sudjeluje u prestižnom programu stipendiranja koji zajednički financiraju Institut Otvoreno društvo (OSI) i Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD). Program stipendiranja pruža studentima iz Hrvatske mogućnost dobivanja potpune stipendije za diplomski (dvogodišnji) ili poslijediplomski (trogodišnji) studij na prestižnim njemačkim sveučilištima. Za Hrvatsku je dostupno do 6 stipendija za studij na nekim od najboljih sveučilišta u Njemačkoj, uključujući Humboldt-Universität Berlin, Universität Konstanz, Universität Bremen i Universität Düsseldorf. Program u Hrvatskoj administrira DAAD u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja, a novi natječaj objavljen je na internetskom portalu www.stipendije.info <http://www.stipendije.info/> .

Putem programa stipendiranja OSI/DAAD šest studenata/ica iz Hrvatske imat će priliku boraviti na jednom od 19 njemačkih sveučilišta koja sudjeluju u programu, uključujući prestižna sveučilišta poput Humboldt-Universität Berlin, Universität Konstanz, Universität Bremen i Universität Düsseldorf. Stipendija pokriva sve troškove studija u Njemačkoj što uključuje putne troškove, školarinu i stanovanje.

Program OSI/DAAD u Hrvatskoj administrira DAAD u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja. Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, gdje se nalaze prijavni obrasci i dodatne informacije o programu. Ispunjeni prijavni obrasci i ostali prijavni materijali moraju biti dostavljeni Njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu, najkasnije do 15. studenog 2010.

Za sve dodatne informacije o programu OSI/DAAD, kandidati mogu kontaktirati Institut za razvoj obrazovanja, Preradovićeva 33/I, 10000 Zagreb (e-mail: iro@iro.hr, telefon: 01/4555 151).

Detalji o stipendiji: http://www.daad-stipendije.org/

Lijep pozdrav,
DG