Search...

Profil studenta


Profil studentice: Ana Nakić


Ana Nakić

Ana Nakić

Ana Nakić, 23 godine

Zašto ste upisali baš ovaj studij?

Prilikom upisa na studij postojala je nedoumica između studija Hrvatskog jezika i književnosti ili studija knjižničarstva. Iako tada nisam točno znala što će mi sve donijeti studij knjižničarstva upisala sam ga i nisam požalila. Izazov se isplatio :-)

Da li ste zadovoljni sa znanjem koje ste dobili tijekom studija?

U ovih pet godina, koliko sam studentica knjižničarstva, zaista sam stekla mnoga znanja potrebna za budući rad u knjižnici. To su svakako: organizacija informacija, upravljanje i organizacija knjižnične građe, rad sa svim tipovima korisnika u knjižnici, svjest o važnosti cjeloživotnog učenja i sl. Dodala bih da je tome svakako pridonio način izvođenja nastave i vježbi te jako dobar odnos sa profesorima i asistentima na Odjelu.

Komentari na organizaciju studija, profesore, kolege:

Imala sam priliku upoznati se sa studentima drugih odjela i načinom na koji studiraju i tek sam tada zapravo shvatila kako je zapravo Odjel za knjižničarstvo dobro organiziran. Uz dobru organizaciju ide i dobra kvaliteta nastave što je ovaj Odjel uspio postići ne upisujući preveliki broj studenata, dobrom kombinacijom teorijskog i praktičnog dijela nastave te dobrom komunikacijom. Ono što bih svakako naglasila jest prednost koju su studenti imali slušajući predavanja vodećih svjetskih stručnjaka iz područja knjižničarstva, a sve na vlastitom odjelu. Ono što kao student iznimno cijenim jest jako dobar odnos profesora sa studentima.

Da li trenutno radite?

Trenutno sam posvećena pisanju svog diplomskog rada koju ću, nadam se, obraniti u rujnu. Iako postoje nekakvi planovi vezani uz posao, o tome ću više razmišljati nakon obrane dipl. rada. Nadam se radu s djecom i/ili mladima u narodnoj ili školskoj knjižnici jer me to područje najviše zanima.

Iskustva vezana uz studij:

Osim što na studiju možete upoznati nove ljude i razviti prijateljstva možete dosta i proputovati. Zahvaljujući konferenciji BOBCATSSS te mogućnosti međunarodne razmjene studenata i obavljanja stručne prakse u inozemstvu, studenti uz malo truda mogu posjetiti zanimljive destinacije. Osobno sam bila u Portu i Szombathelyu i uz to vežem samo pozitivna iskustva.